یزد فردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان:کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت شهرستان یزد  و مسئول کلینیک ترک دخانیات استان یزد گفت:

دکتر نقی تقوایی درگفت وگو با خبرنگار یزد فردا، در پاسخ به این سوال که " آیا استنشاق تحمیلی دود سیگار فقط مشکلات تنفسی کودکان را در بر دارد یا بقیه ارگان‌ها را نیز درگیر می‌ کند؟" اظهارداشت: بدون شک کشیدن سیگار همه ارگان‌های بدن افراد سیگاری و افرادی را که در معرض دود آن هستند، تحت تأثیر قرار می ‌دهد.

وی ادامه اد: به جز مشکلات تنفسی، نیکوتین دود سیگار از طریق پوست نیز به فرزندان انتقال داده می‌ شود.

به طور مثال، به ماده کوتینین اشاره می ‌کنم که نخستین ماده حاصل از متابولیسم سیگار در بدن است. میزان کوتینین ادرار کودکانی که در معرض دود سیگار نیستند، چهار نانوگرم است اما در کودکانی که والدین سیگاری داشته‌اند، این رقم 458 نانوگرم یعنی صد برابر است.

دکتر تقوایی افزود: همچنین دود سیگار به لباس و پوست ما نیز می ‌چسبد و هنگام بغل کردن کودکان مقدار دیگری از آن را به کودکان منتقل می ‌کنیم.  به عنوان مثال؛ افراد سیگاری و افرادی که در معرض استنشاق تحمیلی دود آن هستند، بیشتر از دیگران دچار ناباروری می ‌شوند.

این کارشناس آموزش سلامت یادآورشد: اعتیاد و سیگار میلیاردها بیماری به دنبال دارد و هیچ عضوی در بدن نیست که از خطرهای آن مصون باشد.

کارشناس مسئول مرکز بسیج جامعه پزشکی مرکز بهداشت بهداشت شهرستان یزد در خصوص عوارض وخطرات استنشاق تحمیلی دود دخانیات قلیان نیز تصریح کرد: این خطرات  حتی بیشتر از سیگاراست. زیرا هر قلیان دست کم برابر 40 تا 50 نخ سیگار است و مقدار دودی که از قلیان در فضا پخش می ‌شود، به اندازه دودی است که یک خودروی روشن در اتاق تولید می‌ کند. حالا بهتر می‌ توانید تصور کنید چه میزان مونوکسید کربن و دیگر ذرات سمی وارد بدنتان می‌ شود.

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا